Ta kontrollen över avvikelser genom användning av checklistor med bilder och GPS-spårning!

Du kan rita och förklara på bilderna innan du sänder in dem med formuläret

Hantering av avvikelserapporter är betydligt enklare med SmartDok!

HMS och kvalitetssäkring blir bara viktigare och viktigare. Ju enklare det är att utföra kontrollerna, ju större är sannolikheten för att de blir gjorda.

Arbetet med Hälsa, miljö och säkerhet kan skapa huvudbry för många företag – inte för att det inte upplevs som viktigt, men på grund av alla dokumentationskrav. Sitter du som HMS-ansvarig på ditt företag och mottar dokumentation i pappersform, så är det kanske inte utan anledning att du önskar du kunde sjunka genom jorden när nya avvikelserapporter bärs in på skrivbordet.

Dessvärre finns det fortsatt många som tror att lösningen ligger i ett kaotiskt excel-dokument som på något mystiskt vis ska få ordning på kaoset. Kort sagt; Ut med kaoset – in med SmartDok.

– Vi använder HMS/KS-modulen i SmartDok. Där har vi bland annat skapat HMS-rapporter i digitala formulär. Denna formulärmodul är väldigt användbar för oss, säger projektledare i norska Bergen Bydrift, Trond Hjelmeland.

8 anledningar till varför du bör använda SmartDok i ditt KMA-arbete?

  1. Använd mobilen till att skicka in rapporter om oönskade händelser, checklistor, etc.

  2. Fotodokumentation. Bifoga bilder vid insändning av formulär

  3. Du kan rita och förklara på bilderna innan du sänder in dem med formuläret

  4. Den nya formulärbyggaren gör det superenkelt att skapa formulär och checklistor

  5. I SmartDok kan du skapa och tillpassa formuläret till din verksamhet

  6. Alla formulär kan tillknytas direkt till projekt eller till maskiner

  7. Du kan enkelt dokumentera fel/avvikelser medan du arbetar med GPS-spårbara bilder

  8. Revisionshantering och historik på upprättade formulär är möjligt med SmartDok

SmartDok är det ideala rapporteringsverktyget för oönskade händelser.

Saknas brandsläckaren? Dokumenterar du med kamera och pappersformulär? Då ska du veta att det finns ett mycket enklare sätt att göra det på.

Skicka in formulär via mobilen

Att fylla i formulär på papper kan vara en mardröm, därför finns det nu ett verktyg där du fyller i checklistor och formulär enkelt via mobilen eller läsplattan. SmartDok är det ideala rapporteringsverktyget för avvikelser.

Med HMS/KMA Checklista-modulen kan du enkelt rapportera och dokumentera händelser med och utan bilder. Givetvis via appen. Rapporten används till analys av situationen för att identifiera om behov finns för nya eller förändrade procedurer – och förbättrande åtgärder vidtas. Enklare kan det inte bli!

Superenkel formulärbyggare

Med SmartDok kan du enkelt skapa dina egna formulär/checklistor och fylla i dem på PC, mobil eller läsplatta. När ditt arbete utförs med hjälp av formulär och checklistor är det viktigt att det är enkelt att skapa dessa, och under 2018 tog SmartDok fram en ny och superenkel formulärbyggare.

– Den nya formulärbyggaren är full av smarta funktioner och möjligheter. Dessa kommer göra processen med att skapa formulärmallar förenklad och mer användarvänlig, i tillägg till att ge en förbättrad flexibilitet vid formulärutformningen. Under finner du en lista över några av de viktigaste nya funktionerna, säger säljchef hos SmartDok Per Tore Hansen.

Bearbeta HMS på webben

Översikten över inskickade formulär på webben är god med flera filtreringsmöjligheter, så att den som arbetar med HMS behöver lägga så lite tid som möjligt på administrativt arbete. Om du verkligen vill ta HMS på allvar bör du satsa på ett digitalt rapporteringssystem.

– Vi har digitaliserat alla formulär som tidigare har varit naturligt att föra med papper och penna. Allt förs via en app (SmartDok) på mobiltelefon och PC. Bilddokumentationen från projekten blir även kanaliserade genom denna modul, avslöjar Hjelmeland.