SmartDok har lanserat en ny formulärbyggare, och är således ett steg närmare att skapa ett fullständigt KMA-paket

Detta är nytt i HMS/KMA-modulen

Den nya formulärbyggaren är full av smarta funktioner och möjligheter. Dessa kommer göra processen med att bygga formulärmallar mer användarvänlig och enkel.

Formulär- och bildmodulen som nu har blivit omdöpt till KMA Checklista var länge SmartDoks frontskepp. Det var med den modulen allt startade år 2006.

Att dokumentera avvikelser och arbete utfört med GPS-taggade foton var för över tio år sedan SmartDoks huvudfunktion. År 2018 är formulär- och bildmodulen en av tio oberoende moduler i SmartDok. Nu mer är modulen dessutom omdöpt till KMA Checklista.

– Med denna veckans uppdatering kommer det bli enklare än någonsin att bygga formulär och checklistor. Att förenkla jobb genom dokumentering har varit vårt mål hela tiden. Helt sedan vi startade upp år 2006. Med den nya formulärbyggaren kommer våra användare få ett kraftfullt verktyg som kommer göra det dagliga arbetet med avvikelser och annan dokumentering ännu enklare än tidigare, säger grundare Bjørn Tore Hagberg.

– Denna lansering representerar första steget i processen med att vidareutveckla formulär-/ bildmodulen, och vi har i förbindelse med det döpt om modulen till SmartDok KMA Checklista. Nästa steg i vidareutvecklingen är att utveckla ett standardformulär för rapportering av oönskade händelser, med möjlighet för behandling/stängning av rapporteringar, samt hämta ut statistik på rapporterade avvikelser, berättar Hagberg.

På plats redan 2006

SmartDoks initiala affärsidé var just att kunna dokumentera med GPS-taggade bilder

Grundare Bjørn Tore Hagberg fotograferad av Altaposten år 2007 med den första versionen av SmartDok.

SmartDoks initiala affärsidé var just att kunna dokumentera med GPS-taggade bilder. Hagberg tar oss här med på en resa ned för «memory lane».

– Hela idén bakom SmartDok var att kunna dokumentera saker smartare, därav namnet SmartDok. 2005 gjordes dokumenteringen med hjälp av digitalkamera och pappersbaserade checklistor. Detta var besvärligt på många sätt. Att komma ihåg att ta med de rätta checklistorna ut på byggarbetsplatsen, rätt version, sparande, sätta korrekt bild på rätt checklista osv, rabblar Hagberg.

– SmartDoks affärsidé var att kunna göra allt detta på mobilen och «smälta» samman bilder, checklistor och möjligheten att GEO-tagga bilderna och skicka de «rätt in» på projektet. Den första modulen vi tog fram var just formulär/bildmodulen.

– Redan 2006 hade vi denna funktion på plats, även om första betalande kund kom först 2007. Vi var lite tidigt ute med detta och fokus på HMS/KMA var nog inte det samma 2007 som det är i dag, därför var inte modulen den mest «populära» då. Nu däremot är den en av de populäraste och mest använda funktionerna i hela SmartDok.

– Nu har alltså den första modulen återupplivats och fått en ordentlig uppgradering. Detta är dessutom första förbättringen av flera som ska göras med HMS/KMA Checklista-modulen framöver, säger han avslutningsvis.

Detta är nytt i KMA-modulen

HMS/KMA Checklista-paket i SmartDok.

Grundare av SmartDok Bjørn Tore Hagberg och resten av SmartDok-gänget glädjer sig över den nya uppgraderingen och ännu ett steg mot ett komplett HMS/KMA Checklista-paket i SmartDok.

  1. Ny formulärbyggare med en rad nya funktioner och möjligheter
  2. Ny och förbättrad översiktssida för formulärmallar
  3. Ny sida för inskickade formulär med förbättrade filtrerings- och sorteringsmöjligheter.

Den nya formulärbyggaren är full av smarta funktioner och möjligheter. Dessa kommer göra processen med att bygga formulärmallar mer användarvänlig och enkel, i tillägg till att bidra till en större flexibilitet vid formulärutformningen. Här hittar du mer information om vad uppgraderingen innehåller.

Med den nya formulärbyggaren får du bland annat en drag’n drop-funktion, automatiskt sparande i utkastläge, många fler formulärelement, och många andra nyttiga funktioner som kommer göra ditt avvikelseformulär skräddarsytt för ditt företag.